Sosyal Medya Yönetimi Nedir?

Sosyal medya yönetimi; Sanal alemdeki sayfa ve hesapların kullanılırken bunun nasıl olması gerektiğini, nasıl yollar izleneceğini, herhangi bir durum karşısında hangi yöntemlere başvurulacağını,marka tanıtım ve yönetimlerinin nasıl olması gerektiğini ve tüm bunların düzenli ve uyumlu  bir şekilde yönetilmesine verilen addır. Sosyal medyanın günümüzde sahip olduğu yer çok güçlüdür. Ve birçok işleve de sahip olan sosyal medya en önemli pazarlama tekniklerinden sayılır. Bu yüzden sosyal medya yönetimi önem kazanmıştır.

Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?

Sosyal Medya Yönetiminde Kitle Belirleme

Hedef kitle belirleme sosyal medya yönetimin en önemli noktalarındandır. Yaş aralığı, cinsiyet, ilgi alanları belirlenen kitlenin bilinmesi gereken unsurlarındandır. Hedef kitlenin ilgisini çekmek adına anket yapılabilir. Ve hatta özel günlerde verilen hediyelerle birçok kişi çekilebilir.

Sosyal Medya Yönetiminde İçeriklerin Yönetimi

Arama motorlarında üst sıralarda çıkma kaliteli sosyal medya yönetimi ile sağlanır. Bunu başarabilmek adına özgün ve kaliteli içeriklere sahip olmak şarttır. İçerik yönetimi sosyal medya yönetiminin temel yapıtaşlarından biridir. Ve içerik yönetimi güzel bir şekilde yapıldığında hedef kitleyi çekmek de daha basit olacaktır.

Sosyal Medya Yönetiminde Rakip Analizi

Sosyal medya yönetiminde bir diğer dikkat dilmesi gereken husus rakip kuruluşların sosyal medyadaki durumlarını incelemektir. Rakip firmaların hareketleri güncel olarak takip edilmeli ve onlardan daha çarpıcı gönderiler paylaşılmalıdır. Sosyal medya hesaplarını rakiplerden daha aktif ve dolu içeriklerle kullanmak çok önemlidir.

Sosyal Medyada Reklam Yapmak

Artık hemen hemen her marka, şirket reklamlarını internet üzerinden yapmaktadır. Arama motorları reklamları yetersiz kalacağı için sosyal medya hesaplarından da reklam yapılmalıdır. Bu sayede markayı çok daha fazla kişiye tanıtma fırsatı bulunur.

Sosyal medya yönetiminin faydaları olarak şunları söyleyebiliriz:

İstenenden çok daha fazla bir kitleye ulaşılır.

Yapılan reklamlar sayesinde markalar daha fazla tanıtılma şansı yakalar.

Doğru içerik yönetimiyle sayfalar daha kaliteli ve çekici hale gelir.

Ulaşılan kitle sayesinde kazanç artışı olur

Günümüzdeki yerinden dolayı özellikle web sayfası üzerinden satış yapan kişiler için sosyal medya yönetimi çok önemlidir. Ve büyüyüp gelişmek isteyen herkesin kullanması gereken bir yöntemdir.

Sosyal Medya Yönetimi Nedir?

Sosyal medya yönetimi; sosyal medya hesaplarının nasıl kullanılacağı, kitlelere hangi adımlarla iletişim kurulması gerektiğini,   hesapların büyümesi için hangi adımların atılması gerektiği, görüntü ve hitap yönetiminin nasıl olmasını ve beklenmeyen durumlar için hangi yolların izlenmesi gerektiğini gösteren yönlendirmedir. Sosyal medya, günümüzde insanlar için her gün farklı gündemler oluşturan çok güçlü bir konumdadır ve reddedilemez bir pazarlama yöntemi olmuştur. Bu yüzden sosyal medya yönetimi; sanal güvenlik, ekonomik ve sosyal çevre açısından büyük önem kazanmıştır. Sosyal medya hesapları yönetimi konusunda mutlaka profesyonellere başvurulmalıdır.

Sosyal Medya Yönetimi Nasıl Yapılır?

Günümüzde hemen hemen herkes tarafından sosyal medya hesapları kullanılmaktadır. Bu bakımdan reklam yapılacak en iyi yerin sosyal medya olduğu bariz bir şekilde söylenebilir. Sosyal medya yönetiminde belli başlı dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Bunların en önemlileri şunlardır:

Hedef Kitle: İlk olarak ulaşılmak istenen hedef kitle belirlenmeli ve adımlar buna göre atılmalıdır. Düşünülen hedef kitle birçok yönden analiz edilmeli ve kitlenin yaş aralığı, cinsiyeti, hobileri ve ilgi alanları, gibi ayraç olan özellikleri bilinmelidir.

Rakipleri Analiz Etme: Sosyal medya yönetiminde en önemli konulardan biri de rekabet yarışında geri kalmamak için rakipleri analiz etmektir. Rakip şirketlerin paylaşımlarını ve izledikleri yolları dikkatli bir şekilde takip etmek ve sosyal medya kullanımını rakiplerden daha aktif kullanmak gerekmektedir.

İçerikleri Yönetme: Tarayıcılarda daha görünür olmak reklam ve öne çıkma açısından çok önemlidir. Bu yüzden sosyal medya hesapları etkin bir şekilde yaratıcı içerikler kullanarak yönetilmelidir. Yapılan paylaşımlar amacına uygun,anlaşılır,estetik olmalıdır. Hitap edilen kitlenin ilgisi üzerine paylaşımlar yapılmalıdır.
Reklam Kullanımı: Sosyal medya ağlarının hemen hemen hepsinde reklamlar kullanılır. Reklam yapılarak satılmak istenen veya tanıtılmak istenen ürünlerin   çok daha fazla kişiye ulaşması sağlanır.

Sosyal medya yönetiminin faydaları olarak kullanıcıların hesaplarını daha işlevli ve kaliteli hale getirmesi söylenebilir. Sosyal medyanın insan hayatında bu kadar büyük bir yere sahip olmasından dolayı  sosyal medya yönetimi reklam ve kitlelere hitap açısından fazlasıyla gereklidir.

Sosyal Medya Yönetiminde Bütçe

Sosyal medya yönetimi, kurumsal firmalar ve markalar için profesyonel yapılması gereken zorunlu bir süreç haline geliyor. Sosyal medya marka bilinirliğini arttırma ve e- ticaret hacmini yükseltmekte çok etkili bir alandır. Günümüzde Youtube, Instagram, Facebook gibi günlük hayatta kullandığınız birçok sosyal medya platformu ürün ve hizmetleri tanıtılması, satışı gibi işlemlerin yapıldığı bir kanal haline gelebiliyor. Bu yüzden her işletme etkili sosyal medya yönetimi için belirli bir bütçe ayırmalıdır.

Sosyal medya uygulamaları üzerinde profesyonel reklam politikası uygulandığında etkileşim oranı ciddi derecede artıyor. Ürün ve hizmetlerin tanıtılması ve satışı konusunda reklamlar işletmelere yüksek geri dönüşler sağlıyor. Böylece hem ticaret hacmi büyüyor hem de markanın kar oranları artıyor. Bunun yanında işletmeler sosyal medyayı potansiyel müşterilerden geri bildirim alma konusunda da çok etkilidir. Hedef kitleyi belirleme, müşteri kitlesinin istek ve talebini öğrenme, satış rakamlarını arttırma gibi birçok unsur sosyal medya yönetimiyle mümkündür.

Etkili sosyal medya yönetimi için doğru bütçe belirlenmelidir ve ayrılan bütçe çok verimli bir şekilde kullanılmalıdır. Sosyal medya yönetimi için bütçe ayırırken hesap yönetimi danışmanlık hizmetinde olduğu gibi bütçe belirleme konusunda da profesyonel bir destek alınmalıdır. Bilinçsiz ve belirli stratejiye göre kullanılmayan sosyal medya reklam ve hesap yönetimi bütçesi istenen sonuçlara ulaşmanızı zorlaştırır. Bu yüzden sosyal medya yönetimi konusunda profesyonel destek alarak doğru bütçeyi ayırmalı ve en verimli şekilde kullanabileceğiniz bir strateji belirlemelisiniz.

Sosyal Medya Yönetimi Neden Önemli?

Sosyal medya hem bireysel kullanıcıların hem de kurumsal markaların hedef kitlesiyle sürekli olarak etkileşim ve iletişim halinde olmasını sağlayan bir yapıdadır. Günümüzde mobil cihaz ve tablet kullanımı sosyal medyanın etkinliğini arttırıyor. Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya uygulamaları üzerinde etkin olan işletmeler rakiplerinin önüne geçebilir ve yeni müşteriler kazanabilir.

Sosyal medya hesaplarınızı profesyonel bir ekibe teslim etmek her zaman markanızın yararına olacaktır. Sosyal medya hesaplarında paylaşım yapma ve gelen yorum ile mesajlara cevap verme sosyal medya yönetimi olarak değerlendirilmemelidir.

Sosyal medya yönetimi süreci profesyonellik gerektiren bir durumdur. Sosyal medya çok dinamik yapıda olduğu için çok küçük bir hata dahi işletmeler için büyük problemlere yol açabilir. Bu yüzden sosyal medya yönetimi belirli bir strateji ve plan dahilinde yapılması gereken bir işlemdir.

Markaların sürekli olarak müşterilere ulaşmak ve ürün ile hizmetlerinin satışlarını arttırmak konusunda etkin sosyal medya yönetimine ihtiyaçları olur.

Profesyonel Sosyal Medya Yönetimi

Sosyal medya yönetiminin etkili olması için bu konuda uzman olmak şarttır. Facebook ve Instagram gibi sosyal medya uygulamalarının kullanımı basit ve pratik olsa da yanlış adımlar atılması markaya yarardan çok zarar getirebilir. İşte burada devreye profesyonel sosyal medya yönetimi giriyor. Sosyal medya hesaplarının yönetilmesi sürecinde deneyimli bir firmadan destek alınırsa bütçe daha etkili şekilde kullanılabilir ve her zaman marka imajı güçlü kalabilir.

Profesyonel sosyal medya yönetimi, sosyal medya hesaplarının hedef kitle analizi sonrasında belirlenen sosyal medya yönetimi stratejisine göre belirli bir plan dahilinde yürütülmesidir. Sosyal medyada hedef kitleye ulaşabilmek için belirli analizler yapılması ve bu analiz sonuçlarına göre hareket edilmesi çok önemlidir.

Sosyal medyada hedef kitlenin en aktif oldukları saat dilimi bilinmeli, onların ilgisini çekecek profesyonel ve özgün paylaşımlar hazırlanmalı ve doğru stratejilerle daha geniş kitleye ulaşması sağlanmalıdır. İşte tüm bu süreçlerde farklı profesyonel araçlar kullanılmalıdır. Profesyonel sosyal medya yönetimi daha fazla kişiye ulaşma ve daha fazla etkileşim kurma konusunda işletmenize fayda sağlayacaktır. Etkileşim ise direkt olarak satış hacminizin artmasını sağlıyor ve sosyal medya bütçenizin etkili kullanıldığını ortaya koyuyor.

Sosyal Medya Yönetiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Sosyal medya yönetimi yeni müşterilerle etkileşim kurma, markanın bilinirliğini arttırma ve ürün satış hacmini yükseltme gibi konularda işletmeler için çok önemlidir. Ancak sosyal medyada başarıyı yakalamak için sosyal medya yönetiminde dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar bulunuyor.

Sosyal medya yönetimi sürecinde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar şöyledir;

Kaliteli ve Özgün İçerik Üretimi: Sosyal medyada her gün milyarlarca içerik paylaşılıyor. Bu içerikler arasından çok azı ilgi görüyor ve ön plana çıkıyor. Bu yüzden içeriklerinizin kaliteli ve özgün olması gerekiyor. Oluşturduğunuz içerikler ilgi çekici, kurumsal yapınızı yansıtan ve yaratıcı metinlere sahip olması etkileşimi arttıracaktır.

Sosyal Medya Yönetimi Stratejisi: Sosyal medya yönetimi sürecinde belirli bir strateji ve plana göre hareket etmek gerekir. Rakip analizi, hedef kitle analizi gibi birçok ölçüm yaparak analiz etmek ve etkili sosyal medya yönetimi stratejisi geliştirmek gerekir. Planlama yapıldıktan sonra sosyal medya stratejinizi hayata geçirmek zor olmayacaktır.

Zaman Yönetimi: Sosyal medya yönetiminde belirli bir paylaşım planı olması gerekiyor. Ayrıca hemen sonuç beklemek çok yanlış olacaktır. İlk dönemlerde takipçi ve etkileşim sayısı düşük olabilir. Organik etkileşim sağlayacak bir kitleyi toplamanız ve yönetmeniz zaman alıcı olabilir.

Dinamik Sosyal Medya Yönetimi: Sosyal medya süreklilik gerektiren bir mecradır. Dinamik sosyal medya yönetimi ile her zaman aktif olmalısınız. Belirli bir plan döneminde paylaşım yapmalısınız. Bir stratejiniz ve planınız olursa yönetim süreciniz de dinamik olabilir. Süreklilik sosyal medya yönetiminde çok önemlidir. Durağan bir sosyal medya hesabı istenen sonuçları getirmeyecektir.

Organik Sosyal Medya Yönetimi: Sosyal medyada reklam stratejileri ve farklı yöntemlerle takipçi kitlenizi çekebilir ve bir takipçi kitlesi oluşturabilirsiniz. Ancak bu geçici bir durum olabilir. Sosyal medya yönetiminde her zaman organik olarak sonuçlar almayı beklemelisiniz. Organik sosyal medya yönetimi uzun vadede etkili bir sonuç sağlar.

Sosyal Medya Yönetiminde Geri Bildirim

Sosyal medya yönetimi işletmelere mevcut müşteriler ve ileride müşteri haline gelebilecek potansiyel müşteriler ile sürekli olarak etkileşim kurma şansı verir. Markalar sosyal medyada başarıyı yakalayabilmek için bu durumu fırsata çevirmelidir.

Sosyal medya yönetiminde geri bildirim çok önemlidir. Marka hakkında yapılan yorumlar ve konuşmalar düzenli olarak takip edilmelidir. Takipçilerin ve müşterilerin olumlu ve olumsuz deneyimleri her zaman takip edilmelidir. Aldığınız geri bildirimler sosyal medya yönetimi stratejinizi optimize etmenizi ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmenizi sağlar. Olumsuz deneyim yaşayan ve bunu belirten müşterilere direkt olarak ulaşmalı ve sorunlarını çözmek için hemen gerekli adımları atmalısınız.

Sosyal Medya Yönetiminde Etkileşim Oranı

Sosyal medya yönetiminde etkileşim oranı çok önemli bir kavramdır. İşletmelerin ve sosyal medya kullanıcılarının en büyük hataları arasında etkileşim oranını dikkate almamak oluyor. Genellikle takipçi sayısı fazla olan hesaplar başarılı olarak algılanıyor. Sosyal medyada önemli olan kaç takipçi olduğu değil, takipçilerden ne kadarının etkileşime girdiğidir.

Sosyal medya yönetimi sürecinde markalar takipçi sayısını arttırmanın yanında mevcut takipçilerden en fazla kişiyi etkileşime sokacak stratejiler geliştirmelidir. Olumlu veya olumsuz yorum yapma, paylaşımları beğenme, mesaj yollama, paylaşma, başkasını etiketleme gibi birçok hamle etkileşim olarak değerlendirilebilir.

Etkileşim oranı yüksek olan sosyal medya hesapları daha geniş kitlelere ulaşmada daha başarılı olur. Sosyal medya yönetimi sürecinde etkileşim oranı da başarılı yönetim ve profesyonel içerik pazarlama stratejisi ile gerçekleştirilebilir.

Sosyal Medya Yönetirken Bunlara Dikkat! 

Uygulamaların kullanımı kullanıcı için çok basit ve pratik olsa bile bazen durum profesyonel bir sayfanın yönetimi olduğunda markaya yararı olacağını düşündüğünüz en ufak bir hamle bile yarardan çok zarar getirebilir.

Sosyal medya yönetimi için belirli analizler yapılmalıdır.  Analiz sonucunda doğru hedef kitleye ulaşılabilirlik sağlanır. Daha fazla kişiye ulaşmak ise daha fazla etkileşim demektir. Marka imajını korumak adına her zaman profesyonel destek almak, bütçenizin ve markanızın doğru strateji ile aynı oranda hızla yükselişine yardımcı olacaktır.

Sizi tanıyan müşteri için önemli olan aldığı hizmetin sürdürülebilir olması ve aynı memnuniyet çizgisi devam etmesidir. Ancak yeni müşteri ile etkileşim kurma, marka bilinirliği arttırma böylece satış hacminizi yükseltmek için doğru reklam çalışmaları ile müşteri analizi sonucunda hareket etmeniz gerekmektedir.

Sosyal medya yönetiminde hedef kitlenizin aktif olduğu saat dilimi önemlidir. Bunu bilmek ve medya araçlarınızda yapacağınız paylaşımlarla hem etkileşiminizi hem de marka bilinirliğinizi arttırabilirsiniz.

Sosyal Medya Yönetiminde Altın Değerinde 5 Kural :

1-Özgün olun : Aynı bilgiyi farklı bir bakış açısı ile yansıtmak bile size tercih sebebi yapacaktır. Sürekli aynı şekilde sunulan bilgilendirme bir süre sonar kullanıcı için monotonluk yaratır ve farklı bir arayışa içine sürükler. Paylaşacağınız her içeriğin dikkat çekici olabilmesi adına yazı diliniz, kullandığınız görsel ve kurumsal yapınızın kalitesini yansıtmalıdır.

2-Stratejinizi Belirleyin : Sosyal medya yönetimi sürecinde planlı ve programlı hareket etmek gerekir. Rakip analizi ve hedef kitle analizi yaparak daha etkili bir sosyal medya yönetimine sahip olabilirsiniz.

3-Zamanı Yönetin : Sosyal medya yönetiminde aktif olmak önemlidir fakat bununda her şeyin olduğu gibi bir sınırı ve düzeni olması gerekir. Hızlı sonuç almayı hedeflemek yanlıştır. Sabırlı olun. Belirlediğiniz zaman aralığı ile düzenli aktiflik sağlamak organik ve kalıcı etkileşim için önemlidir. Göz önünde olmayı başarırken aynı zamanda kullanıcıyı bıktırmamak gerekir. Bunun içinde belirli zaman aralığı ile düzenli bir sosyal medya yönetimine sahip olmalısınız.

4-Dinamik olun : Sosyal medya devamlılık gerektiren bir platformdur. Zaman yönetimini doğru yaparsanız her zaman aktif kalarak hedeflediğiniz sonucu elde edebilirsiniz.

5-Organik sosyal medya yönetimi : Tabii ki zamanla takipçi kitleniz oluşacak bunu doğru yönetim biçimi ile zaman içerisinde elde edebilirsiniz. Bazen bu kitle geçici olabilir ama doğru strateji ve planlama ile uzun vadede etkili, doğru ve kalıcı bir sonuç sağlar.

Profesyonel Sosyal Medya Yönetiminin Faydaları Nelerdir?

Sosyal medya kullanıcı üzerinde çok ciddi bir etki kurarak, yeni müşteriler kazanmayı sağlayabilirsiniz. Doğru sosyal medya yönetimi müşteri için güven kaynağıdır. Bakıldığın aktiflik gösteren, etkileşimi ve takipçi sayısı yüksek sayfalara yönelim daha fazladır bunun sebebi ise müşterinin bu etkenlere sahip sayfaları daha kaliteli ve güvenilir bulmasıdır.

Tanıtım yapmak için hava ve TV reklamları yerine daha az maliyet ile daha büyük bir etki alanına sahip büyük çalışmalar gerçekleştirebilirsiniz. Çok uzun süreler harcamak yerine sosyal medya sayesinde kısa sürede hedef kitlenize ulaşabilirsiniz. Ne demişler ; vakit, nakittir.

Dünya çapında müşterilere ulaşabilir böylece potansiyelinizin çok daha üzerine çıkabilirsiniz. Böylece sadık müşteri seviyesinde ciddi rakamlara ulaşabilirsiniz.

Sosyal Medya Danışmanlığı

Sosyal medya kavramı ve bu kavramı oluşturan kanallar hayatımızda her geçen gün daha fazla yer ediniyor. Bugün Türkiye’de yaklaşık 54 milyon aktif sosyal medya kullanıcı bulunmaktadır. Bu kullanıcılar ortalama 9 farklı sosyal medya hesabı bulunmakta ve 3 saatten daha fazla bir süreyi her gün sosyal medya mecralarında geçirmektedir.

Sosyal medyanın bu denli büyüdüğü sosyal medyada hizmet veren ajansların müşterilerinden en çok duyduğu şey “Bunu biz de yapardık, biz de paylaşırdık.” cümlesi muhtemelen. Bu cümle aslında kısmen doğru! Markaların imajını, amacını, hedef kitle potansiyelini ve bu potansiyelin etkileşim dilini bilmeden kemikleşmiş hizmetler sunmak sonunda bu cümleyi duymaya sebep olacaktır. Çünkü neredeyse herkes sosyal medyada yer alıyor ve herkes az ya da çok bu hesapları kullanmayı zaten biliyor. İşte burada da profesyonellik ve “Sosyal Medya Danışmanlığı Nedir?” sorusunun cevabı ortaya çıkıyor.

SG AJANS ve MÜHENDİSLİK ailesi olarak Sosyal Medya Hizmetlerini ikiye ayırıyoruz; Sosyal Medya Danışmanlığı ve Muhtemelen aklınıza “Bu ikisi aynı şey değil mi?”, “İnternette ikisini de yazınca aynı şey çıkıyor!” düşünceleri gelecek. Bu sebeple bu iki kavramı açıklayarak devam edelim.

Sosyal Medya Danışmanlığı Nedir?

Danışmanlık, bilgisi ve tecrübesi olan kişinin uzman olduğu konuyla ilgili hizmet vermesidir. Bu tanımlamayla Sosyal Medya Danışmanlığı da sosyal medyada fikirleri, tecrübesi ve bilgisi olan kişinin hizmet vermesi oluyor.

Sosyal Medya Danışmanlığı sadece Sosyal Medya hesaplarınızın değil, dijital dünyada yer aldığınız her mecrada (web sitesi, APP, e-Ticaret sitesi vb.)marka imajınıza uygun şekilde bir bütün oluşturulmasıdır. Sosyal medya hizmetlerinde asıl önemli olan kısım da burasıdır. Çünkü sosyal medya dünyası zor güvenilen ama çabuk güven kaybedilen bir ortamdır. Markanızın; imajı, paylaşımları, reklamları ya da söylemleri iddia ettiği şeyleri karşılamada yetersizse markanız bu mecrada yok olmaya mahkûmdur. Bunu bir örnekle açıklamak istiyoruz. Bir e-Ticaret siteniz var ve sosyal medya üzerinden buraya müşteri çekmek istiyorsunuz. Eğer e-Ticaret alt yapınız ziyaret trafiğini kaldıramayacak durumdaysa ya da ödeme yöntemleriyle ilgili sistemsel bir sıkıntınız varsa bu olumsuzluklar sizin sosyal medyada zarar görmenize ve sıkça gördüğünüz o olumsuz yorumları almanıza neden olacaktır.

Hangi sosyal medya mecralarında olmak gerekir?

Hangi platformlarda reklam kampanyaları düzenlemek daha iyi sonuç verecektir?

Hedef kitlemiz kim?

Hedef kitleye ulaşılabilecek yollar nelerdir?

Teknik alt yapımız bunu kaldırabilecek güçte midir?

Neleri vadediyoruz ve bunların ne kadarını karşılayabiliyoruz?

Sosyal medya dilimiz ve tarzımız markamızı ne kadar yansıtıyor

SG AJANS ve MÜHENDİSLİK ailesi olarak bizler markanızla yola çıkarken bu ve bunun gibi soruları sorarak, yanıtlarını arayarak ve bunları yorumlayarak işe başlıyoruz. Ve şunu bir kez daha hatırlatıyoruz, stratejik ve analitik sonuçların değerlendirildiği Sosyal Medya Danışmanlığı aşaması markanızı öne çıkaracak asıl kısımdır.

Sosyal Medya Yönetimi Nedir?

Sosyal Medya Yönetimi ise; Sosyal Medya Danışmanlığı aşamasından sonra markanıza ait sosyal medya platformlarında bu stratejilerin uygulanması ve hayata geçirilmesidir. Yani bu süreçlerin ve hesapların yönetilmesidir. Sosyal Medya Danışmanlığı strateji süreci ve planlama yapılan kısımken, Sosyal Medya Yönetimi bu planlamanın ve stratejilerin uygulamaya geçtiği kısımdır. Çoğu sosyal medya ajansının yaptığı sadece Sosyal Medya Yönetmek oluyor. Bu sebeple de çoğu zaman etkisiz ve uyumsuz sonuçlar ortaya çıkıyor.

Bu kısım Sosyal Medya hesaplarınızın marka imajınızı yansıtan doğru tasarım diliyle yönetilmesi, takipçilerinizle maksimum etkileşimin sağlanması, imaj ve kriz yönetiminin sağlanması, yaratıcı fikirlerin oluşturulması kısımlarını içerir. Paylaşımlar, Reklamlar, Kriz Yönetimi, PR, Medya Planlama vb. süreçleri bu kısma dahildir.

Kısaca; Sosyal Medya Danışmanlığı, planlama ve tecrübenin yapıldığı teorik kısımken, Sosyal Medya Yönetimi bu teorilerin ve planların uygulamaya geçtiği pratik kısmı oluşturuyor.

Sosyal Medyada Yer Almanın Faydaları Nelerdir?

Marka bilinirliğiniz artar. Markanızın misyon ve vizyonunu en rahat anlatabileceğiniz sosyal medya profilinizle marka kimliğinizi en doğru şekilde kalabalıklara ulaştırabilirsiniz.

Daha ulaşılır olursunuz. Markanızı 52 milyon kişinin aktif olarak kullandığı bir dünyada bulundurmak, markanızı çok daha fazla kişiye ulaştırmak demektir.

Satış oranlarınızın artmasını sağlar. Fiyat anlamında oldukça uygun bir platform olan sosyal medya kanalları doğru bir hedefleme ile markanızı, hizmetinizi arayan müşteri profiliyle buluşturur.

Web ve SEO desteği. Sosyal medyada var olmak markanızın internetteki yüzü olan web sitenizin trafiğinin artmasını ve aranmalarda daha yukarılarda yer almanıza destek olur.

Sosyal Medya Ajansı Olarak Hangi Hizmetleri Sunuyoruz?

Markaların büyük rekabet içinde olduğu Sosyal Medya platformlarında markanızın doğru konumlanmasını sağlıyoruz. Markanız adına yapılabilecek stratejileri oluşturuyor, markanızı sosyal medyaya hazırlıyoruz. SG AJANS ve MÜHENDİSLİK ailesi olarak Sosyal Medya konusunda şu hizmetleri sağlıyoruz;

Hesap Stratejisi ve Yönetimi

İçerik Üretim Stratejisi ve Yönetimi

Kampanya Stratejisi ve Yönetimi

Topluluk Analizi ve Etkileşim Planlaması

Takipçi Yönetimi

Topluluk Yönetimi

Kriz ve Online İtibar Yönetimi

Metin yazarlığı

Kanal analitikleri

Raporlama

Sosyal Medya Danışmanlığı Fiyatları?

SG AJANS ve MÜHENDİSLİK ailesi olarak Sosyal Medya Danışmanlığı ve Sosyal Medya Yönetimi hizmeti sunuyor, sosyal medyada doğru markalaşmanızı sağlıyoruz. Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, LinkedIn, YouTube ve diğer sosyal medya mecralarında hesaplarınızı yönetiyoruz. Markanız hakkınızda “Kim ne konuşuyor?”, “Nasıl etkileşimlerde bulunuyor?”, “Bu etkileşimin olumlu yönde artması için neler yapılabilir?”, “Pazarlama yapmak istediğinizde hangi platform sizin için daha uygun?”, “Doğru reklam stratejiniz ne olabilir?” gibi stratejik öneme sahip konularda size hizmet sunuyoruz.

Facebook Reklam Yönetimi

Birçoğunuz “Facebook mu kaldı? Genelde 55 yaş üstü giriyor buraya.” diye düşünüyor olabilirsiniz. Ancak dikkatinizi çekmek isteriz ki

Facebook hala daha sanılandan çok daha fazla kullanılan ve zaman geçirilen bir platform. Facebook; Türkiye’de dördüncü, dünyada ise en çok ziyaret edilen sosyal medya ağıdır.

Kendinizi bir düşünün? Otobüste giderken ya da ofisinizde bilgisayarınızı açtığınız ilk anda girdiğiniz yer Facebook sayfanız olmuyor mu? Böyle önemli boyutta alışkanlık haline gelen bir mecrada yer almamak haliyle birçok haber, iletişim ve müşteri potansiyelini de kaçırmak anlamına geliyor. İşte bu sebeple de Facebook’ta reklam vermek, müşteri potansiyeli açısından büyük bir fırsat sunmasının yanında, markanızı doğru hedef kitleyle buluşturur.

Sosyal mecralarına getirdiği reklam modelleri sonrası bireysel hesaplar kadar şirketlerin de dahil olduğu Facebook dünyası, bu sebeple bugün marka ve müşteri iletişiminin en çok sağlandığı yerlerden birisi konumdadır.

Facebook’ta Sponsorlu Reklam Vermek

Unutulmamalıdır ki rekabetin çok olduğu, aktif ve dinamik bir pazar Facebook. Ve bu pazarda aktif olarak 10 milyon civarı kişi/marka/şirket reklam vermektedir. Bu oran o denli büyük ki Facebook bu istatistikle dijital pazar reklam gelirinin %19.7’sine sahiptir olmaktadır.

Bu kadar yoğun rekabetin olduğu bir platformda doğru ve maksimum fayda sağlayacak şekilde çalışmak son derece önemlidir. Bu sebeple reklam verirken birçok detay ve etken göz önünde bulundurulmalıdır. İşte SG AJANS ve MÜHENDİSLİK ailesi olarak bu konuda sizlerin yanında oluyoruz ve sizlere Facebook Reklamları konusunda profesyonel hizmet sağlıyoruz.

Facebook Reklamları Nasıl Verilir?

Facebook Reklamları verme işi kademeli olarak gelişen bir alt yapıyla sağlandı. Çok yüzeysel hedeflemelerle başlayan Facebook Reklamları macerası; bugün kodlama, analitik verilerin değerlendirebilmesi ve doğru hedef kitlenin belirlenebilmesi gibi çok önemli kompleks bir yapının kullanılması şeklini aldı. Doğru bir reklam verebilmek ve optimum reklam kampanyaları kurgulayabilmek için profesyonel yönetimin gerektiği Facebook Reklamları iki şekilde verilebilmektedir.

Bunlardan ilki Facebook’un kullanıcı paneli üzerinden doğrudan reklam vermektir. Bu seçenekte kendi içinde iki seçenek sunmaktadır. Bunların ilki yandaki görselde göreceğiniz üzere Ana sayfanızda beliren “Tanıtım Yap” butonunu kullanmaktır. Bunu tıkladığınız zaman size farklı amaçlar için hazırlanmış faklı reklam modellerine dair bir tablo sunulacaktır. Bu modellerin ne işe yaradığını ve ne amaçla kullanıldığını Facebook Reklam üzerinden detaylıca okuyup, öğrenebilirsiniz. Facebook’un paneli üzerinden reklam verebileceğiniz ikinci yöntem ise paylaştığınız bir görselin altında beliren “Gönderiyi Öne Çıkar” butonunu kullanmaktır. Kullanıcı paneli üzerinden sunulan iki seçenek de size filtrelemeler ve kırılımlar sunacaktır. Size uyan ve kampanyanıza uyduğunu düşündüğünüz işlemler ve ayarları yaptıktan sonra reklamınızı yayınlayabilirsiniz.

Facebook Reklamlarını vermenin ikinci yolu ise Facebook’un bunun için geliştirdiği bir sistem olan Facebook Business. Facebook’ta profesyonel reklam vermek isteyen herkesin mutlaka Facebook Business’i kullanması gerekmektedir. Tamamen ücretsiz olan Facebook Business platformu; reklamlarınızı, uygulamalarınızı, hesap yöntemlerinizi, projelerinizi, hedef kitlelerinizi, analizlerinizi ve reklama dair tüm raporlarınızı tek panel üzerinden yönetebilmenizi sağlamaktadır. Ayrıca, Instagram Reklamlarını, Messenger Reklamlarını, WhatsApp Reklamlarını da bu panel üzerinden yönetebiliyorsunuz.

Bu kadar işlem ve hizmet sunan Business Manager panelinin kullanımı diğer reklam verme yöntemine göre tabi ki çok daha karmaşık. Reklam hesaplarını, sayfaları, ödeme yöntemlerini, uygulamaları vb. tüm özellikleri birbirine doğru bağlamanın yanında; özellikle web sitesi ve e-Ticaret alt yapılarına eklenmesi gereken Facebook Piksel, Olay Yöneticisi, Mağaza Kataloğu ve Ticaret Yöneticisi gibi bir takım kodlar da bulunmaktadır. Bu sebeple doğru bir reklam yönetimi yapmak ve reklamlarınızdan maksimum faydayı sağlamak için profesyonel bir ajansla çalışmanızı öneririz.

Bu paneller üzerinden reklam vermeye başladıktan sonra dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da yapılacak reklamın içeriği, reklamın çıkılacağı bölge ya da ülkeler, tanıtılacak ürünün veya kampanyanın hedef kitlesinin doğru belirlenmesidir. Hedef kitlenin doğru analizi ve hesaplanması paranızın boşa gitmesi ya da bu parayla maksimum faydayı almanızı sağlayacak olan noktadır.

Reklam verirken büyük önem arz eden bir diğer konu da reklam görseli ya da videosudur. Markanızı, ürününüzü ve kampanyanızı saniyeler içinde kullanıcılara doğru şekilde tanıtmanız gerekmektedir. Bu da tabi ki etkili bir görsel tasarımıyla mümkün olabilmektedir.

Facebook Reklamları Vermek Ücretli Mi?

Gelelim herkesin en çok ilgilendiği asıl soruya. “Facebook Reklamlarının ücreti ne kadar?” şu çok açık şekilde bilinmelidir ki 10 TL ya da 1000 TL fark etmeksizin Facebook’ta reklam verirken harcayacağınız bütçeye siz karar verirsiniz. Burada önemli olan nokta doğru hedeflemeler doğrultusunda doğru bütçeyi hesaplayabilmektir. Reklam bütçesi miktarınızın doğru olması sizin rekabet gücünüzü belirleyen bir kriterdir. Reklam bütçenizin gerekenden çok ya da az olması sizin için olumsuz dönüşlere sebep olabilir.

Reklam bütçenizi oluştururken dikkat etmeniz gereken asıl nokta KDV’dir.Gelir İdaresi Başkanlığı’nın aldığı karar doğrultusunda 1 Nisan 2019 tarihi itibariyle Facebook Reklamlarının tamamı vergi kapsamına alındı. Şu anda yapılan bütün reklamlara ek olarak % 18’lik KDV (Katma Değer Vergisi) oluşmaktadır. Bu para tabi ki reklam verenler tarafından ödenmektedir. Facebook ödemeyi aldığı anda reklam bütçesi ödemesinin %18’i kadar fazla bir para çekmektedir. Daha sonra ise bu para Facebook tarafından Gelir İdaresi Başkanlığı’na ödenmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda reklam bütçenizi oluştururken %18’lik KDV oranını da hesaplamanızda fayda olacaktır.

Yani özetle Facebook Reklamları vermenin ücreti reklama harcadığınız bütçenin %18’i oranında KDV ödemektir. Bunun dışında ödeme bulunmamaktadır.

Neden Facebook Reklamı Vermelisiniz?

Birçok kişi fark etmese de bugün Facebook dediğimizde aslında aktif olarak kullandığımız birçok sosyal medya platformlarından bahsediyoruz. Kurulduğu 2004 yılında sadece Harvard’lı öğrencilere yönelik bir arkadaş bulma sitesi olan Facebook, bugün dijital dünyanın en büyük markaları arasında yer alan ve bu alanda yön veren bir şirket konumuna yükseldi. Yıllar içerisinde bünyesine kattığı Instagram (2012), WhatsApp (2014), To be Honest (2017) gibi şirketlerle konumunu daha da yükselten Facebook, platformlarına getirdiği dijital pazarlama yöntemleriyle de bu pazarda neredeyse tekel konumuna geldi.

Bugün ülkemizde 51 milyon Facebook kullanıcısı bulunmaktadır. Bu sayı dünyada ise 2,23 milyar kişidir. Bu kullanıcıların 1.47 milyarı ise her gün Facebook’a en az 1 kez girmektedir. Bu sayılar ve yukarıda bahsettiğimiz reklam oranlarını da göz önünde tutarsak böyle bir reklam ve tanıtım mecrasında yer almamak, yoğun kitlelerin ve markaların olduğu bu platform görmezden gelmek sadece çağı ve teknolojiyi takip etmemek değildir. Aynı zamanda mutlak müşteri potansiyelinden de faydalanmamak anlamına gelmektedir. Bu sebeple dijital çağa ayak uydurun ve Facebook reklamları konusunda bizimle iletişime geçin.

Instagram Reklam Yönetimi

Dünya genelinde 1 milyardan fazla aktif kullanıcının bulunduğu Instagram, günümüzde öyle bir konuma yükseldi ki davranış şekillerimizden etkinlik ve eğlence şeklimize kadar her şeyi onun kriterlerine uygun şekilde yapmaya başladık. Kendinizden pay çıkarın. Toplu taşıma araçlarını beklerken ya da seyahat ederken, işte mola verdiğinizde ya da akşamları eğlendiğinizde yaptığınız ilk 3 şeyden birisi de Instagram’ı ziyaret etmek oluyor.

Dünyada en çok tercih edilen sosyal medya platformlarından biri olan Instagram, Türkiye’de en çok kullanılan ikinci sosyal medya platformudur. (Birincisi tahmin edebileceğiniz gibi YouTube) Instagram’ın dünyadaki konumu ise şu an için üçüncülük. Facebook tarafından 2012 yılında satın alınan, bu tarihten sonra çok daha işlevsel ve popüler hale gelen Instagram, bugün Türkiye’deki 38 milyon kullanıcısıyla çok büyük bir pazar yeri olmaktadır.

Instagram Reklamları

hesap olarak yer almak günümüzde yeterli olmamaktadır. Sadece hesapları ve yükledikleri içeriklerle sınırlı kişilere erişebilen markalar, bu sebeple Instagram Reklamlarını sıkça kullanmaktadır. Tam da bu sebeple Instagram gibi büyük bir havuzda doğru şekilde konumlanmak, reklam vermek ve kendinizi tanıtmak profesyonel bir hizmet desteği gerektirir. Instagram Reklamları konusunda SG AJANS ve MÜHENDİSLİK ailesi olarak sizlere profesyonel destek sağlayabiliyoruz.

Instagram Reklamları Nasıl Verilir?

Instagram’da reklam verebilmek için öncelikleInstagram sayfanızı bir işletme hesabına çevirmeniz gerekmektedir. Bunu yapmak oldukça basittir. Instagram hesabınıza girdikten sonra “Ayarlar > Hesap > İşletme Hesabı (Profesyonel Hesaba Geçiş Yap)” seçeneklerini tıkladıktan ve gerekli bilgileri girdikten sonra hesabınızı başarıyla çevirmiş olacaksınız. Bundan sonraki adım ise hangi yolla reklam vereceğinizi seçmek.

Tıpkı Facebook Reklamları gibi Instagram’da da reklam vermenin iki yöntemi vardır. Bunlardan ilki ve tabi ki kolay olanı sayfanızda paylaştığınız bir görselin hemen altında bulunan “Tanıtımını Yap” butonunu kullanmaktır. Bu seçeneği tıkladıktan sonra reklamınızın insanları nereye yönlendireceğinizi seçeceksiniz. Bu profiliniz de olabilir, web siteniz ya da e-Ticaret siteniz. Bundan sonraki adım kırılımlarla hedef kitlenizi belirlemek. Yaş aralığı, cinsiyet, bölge ayarlarından sonra bütçenizi de belirlediniz mi reklamınızı başarıyla yayınlamış oluyorsunuz.

Instagram’da reklam vermenin ikinci adımı ise Facebook Reklamları Hizmet sayfamızda belirttiğimiz gibi Facebook’un bu iş için geliştirdiği profesyonel bir platform olan Business Manager’ı kullanmak. Profesyonel anlamda ölçümlenebilir ve başarılı reklamlar kurgulamak istiyorsanız mutlaka Business Manager’ı kullanmalısınız. Bu panel üzerinden reklam vermek tıpkı Facebook’ta olduğu gibi çok daha kapsamlı bir bilgi birikimi gerektirmektedir.

Yandaki görselde gördüğünüz gibi panele girdiğiniz anda reklam modelinizin ne olacağını seçmeniz isteniyor. Burada doğru kararı verebilmek bile büyük önem arz ediyor. Birçok reklam kampanyası daha ilk adımdaki bu yanlış seçim yüzünden büyük kayıplar yaşayabiliyor. Reklam modelinizi seçtikten sonraki aşamaları ise şu şekilde;

Reklam bütçenizi belirlemek,

Reklam planı yapmak, (Reklam süresini belirlemek)

Reklamın yayınlanacağı konumu belirlemek,

Yaş aralığını belirlemek

Anahtar kelimeleri seçmek,

Reklam alanlarını belirlemek,

Reklam platformlarını seçmek,

Reklam kreatifini oluşturmak ve yüklemek,

Burada belirtilen tüm adımları yaptıktan sonra reklamınızı sağ aşağıda beliren “Yayınla” tuşuyla aktif hale getirebilirsiniz.

Ancak şunu belirtmemiz gerekir ki reklam performansını doğru ölçümlendirebilmek, remarketing verilerini toplayabilmek, ziyaret ve etkinlik istatistiklerini görmek ve hesaplayabilmek için Veri Kaynaklarını mutlaka doğru şekilde kurmalısınız. Bunlar; Facebook Piksel Kurulumu, Çevrimdışı Olay Setleri, Olay Kaynağı Grupları, Özel Dönüşümler vb.

Burada önemli olan bir diğer detay da reklamınızın görselinin (ya da video) doğru boyut, tasarım ve özelliklerde olmasıdır. Ebatlara uymayan bir tasarımın kesilerek çıkması ya da istediğiniz reklam platformunda yanlış gözükmesi bir yana etkili olmayan ve dikkat çekmeyen bir reklam görseli tüm uğraşlarınızı ve masraflarınızı çöpe atmak demek olacaktır. Bu sebeple doğru ve etkili bir reklam kampanyası için profesyonel bir ajansla çalışmanızda fayda var.

Instagram Reklamları Kaç Para?

Instagram Reklamlarıyla ilgili en çok merak edilen konu tabi ki reklam ücretleri. “Instagram Reklamlarının ücreti ne kadar?” sorusu çok kez karşımıza çıkmaktadır. Hemen belirtelim ki Instagram’da reklam vermenin artık bir ücreti var. 1 Nisan 2019 tarihiyle Gelir İdaresi Başkanlığı’nın almış olduğu karar neticesinde Facebook şirketine ait tüm platformlarda (Facebook, Instagram, WhatsApp, Messenger) reklam vermek vergi kapsamına alındı. Bu tarih itibariyle reklam bütçesine ek olarak harcanan bütçenin %18’i kadar bir KDV ödemesi gerekmektedir. Bu ödeme tabi ki reklam verene ait olmaktadır. Bu sebeple de reklam bütçesi ayarlarken ve oluştururken çıkacak bu KDV miktarını da hesaba katmak oldukça önemli olacaktır. Zira özellikle büyük bütçeli reklam kampanyaları düşünüyorsanız oldukça yüklü bir KDV ile karşılaşabilirsiniz.

Instagram Reklamları İşe Yarıyor Mu?

Eğer daha önce Instagram ya da başka bir sosyal mecrada şirketiniz ya da markanız ile ilgili reklam vermediyseniz “Neden reklam vermeliyim?” ya da  “Instagram Reklamları işe yarıyor mu?” sorusunu kendinize soruyor olabilirsiniz.

Şöyle düşünün siz yerel bir marka ya da mağazasınız. Sizden haberi olanlar, yani potansiyel müşterileriniz sadece çevrenizde yer alan birkaç mahalleyi içeren bir topluluk olacaktır. İşte Instagram ile bu potansiyel müşteri kitlesini dilediğiniz her metrekareye ve lokasyona uzatabilirsiniz.

Outdoor reklamlara ya da basılı mecralara göre kat be kat ucuz olan Instagram Reklamları ile markanızı daha çok kişiye çok daha uygun ücretlere tanıtabilme imkanı kazanırsınız. Ürününüz ya da markanızla doğrudan ilgilenen kullanıcı potansiyeline hızlıca erişirsiniz. Konum avantajınızı kullanabilir ve potansiyel müşterileri devasa markalardan önce yakalayabilirsiniz. Tüm bunlardan sonra hala açıkça belirtmemizi de istiyorsanız, “Evet! Instagram Reklamları vermek markanız ve satışlarınız için oldukça faydalı” diyebiliriz.

Youtube Reklam Yönetimi

Dünyada en çok ziyaret edilen ikinci web sitesi (tabi ki birincisi Google) ve ikinci sosyal medya platformu (birincisi Facebook) olan YouTube, artan kullanım oranları ve gelişen içerik alternatifleriyle her geçen gün yerini çok daha sağlamlaştırıyor. Artık kendisini “Video Arama Motoru” olarak tanımlayan YouTube, sahibi olan Google ile birlikte bu alandaki rakiplerini de epey geride bırakıyor.

YouTube tabi ki bir video izleme platformu. Ancak son dönemlerde oldukça artan YouTube’un canlı Yayın özelliği bu platformu tam anlamıyla bir televizyon kanalı haline getirdi. Herkesin rahatlıkla içerik üretebildiği ve canlı yayın açabildiği YouTube, “Katıl” özelliğinin de gelmesiyle markaların veya kişilerin takipçileriyle özel etkinlikler paylaşabilmesini ve iletişim kurabilmesini sağladı.

YouTube Reklamları Nasıl Verilir?

YouTube’da reklam verebilmek için öncelikle bir GMail hesabınızın olması gerektiğini belirtelim. Tabi bir de açtığınız bu GMail hesabıyla iki farklı platformda profilinizi ayarlamanız gerektiğini. Bu platformlar; YouTube ve Google Ads (Hemen belirtelim YouTube ve Google Ads ayarlarını 1 kez yapacaksınız. Bu ayarları 1 kez yaptıktan sonra doğrudan reklam verme işlemine geçebilirsiniz.).

YouTube ayarlarınızı yapmak için GMail bilgilerinizle giriş yapın. Daha sonra YouTube’a girip profil resminizi tıklayın ve “Kanal Oluştur“ seçeneğini seçin. Kanal isminizi ve diğer ayarları yaptıktan sonra profil ayarı yapmanız gereken ikinci platform olan Google Ads’e geçin. Burada reklam amacınızı ve bilgilerinizi girdikten sonra sıra reklamınızı kurgulamaya geliyor.

YouTube Reklam Modelleri

YouTube’da markanız için seçebileceğiniz birçok reklam modeli bulunmaktadır. Markanız için en uygun reklam modelini öğrenmek için YouTube Reklam Modelleri linkini tıklayarak daha fazla bilgi alabilirsiniz. Ancak genel başlıklar halinde reklam modellerini sıralamak gerekirse;

Atlanabilir Yayın İçi Reklamlar

Atlanamayan Yayın İçi Reklamlar

Video Discovery Reklamları

Bumper Reklamlar

Yayın Dışı Reklamlar

Masthead Reklamlar

Neden YouTube Reklamı Vermelisiniz?

YouTube’un dünyada ve Türkiye’de bu kadar popüler olması ve tercih edilmesi aslında bu platformda reklam vermek için yeterli bir gerekçe. Ancak biz bunu biraz daha açalım istiyoruz. Bu sebeple bu sorunun cevabını dünya ve Türkiye istatistikleriyle vermek istiyoruz. Sanırız sizi ve markanızı ikna etmek içinen geçerli cevaplar bu istatistikler olacaktır. Haydi o halde başlayalım!

Türkiye’de aktif olarak sosyal medya kullanan 54 milyon kişi bulunmaktadır. Bu sayının en çok kullandığı sosyal medya platformu ise YouTube’dur. Dünya geneline bakıldığı zaman ise ikinci sırada olan Youtube’un yaklaşık 2 milyar kullanıcısı mevcuttur. YouTube’un günlük aktif kullanıcı sayısı ise 30 milyondur.Bu da 91 ülkede, 80 farklı dilde yayın yapan bu platformda markanızı tanıtabileceğiniz 91 ülke, 30 milyon aktif kişi demektir.Doğru hedef kitle ve anahtar kelimelerle reklam çıktığınız takdirdeYouTube’unsize sunduğu demografik gruplar markanız için büyük faydalar ve kazançlar sunacaktır.

YouTube artık bir televizyon kanalı hem de dünyanın en büyük televizyon kanalı. YouTube içinde sunacağınız içerikler ve bunların tanıtımı sizi ve markanızı etkili bir şekilde tanıtma fırsatı sunmaktadır.

YouTube’un reklamları sanılanın aksine oldukça da dikkat çekicidir. Youtube’da verilen reklamların %83’ü kullanıcıların dikkatini çekmektedir. Bu oran en büyük görsel platform olan TV bile %45’tir. Yani YouTube’da reklam vermek hem çok daha fazla etkileşim sağlıyor hem de çok daha makul fiyatlara yapılabiliyor.

YouTube kullanıcıları her gün ortalamada 40 dakika Youtube’da zaman geçiriyorlar. Bu da doğru hedef kitle ve başarılı bir kampanyayla markanızı gösterebilmeniz için yeterli bir süre.

Kullanıcıların tamamı ortalama 50 bin ürünün incelemesini YouTube üzerinden izlemiştir. Bu da ürünleriniz ya da markanız için oldukça büyük bir potansiyel anlamına geliyor.

“KATIL” özelliğiyle takipçilerinize özel içerikler sunabilir, böylelikle hem etkileşimi artırır hem de para kazanabilirsiniz.

*Google’a ait olan YouTube’da reklam verdiğiniz takdirde Google’a ait birçok analiz ölçme araçları da kullanımınızda oluyor. Bu sayede de reklamınız ve hedeflemenizle ilgili çok önemli istatistiki bilgiler elde edebiliyorsunuz.

İkna olmaya daha fazla ihtiyacınız varsa ya da YouTube reklamları konusunda hizmet almak istiyorsanız SG AJANS ve MÜHENDİSLİK ailesi olarak bizimle iletişime geçebilirsiniz.